DIN SERV - Cazane pentru combustibil solid

cazane Gama HGS PLUS - Cazane pe lemne cu gazeificare
Cazan pe combustibil solid ce foloseste tehnologia gazeificarii lemnului. Modele cu aer suflat
Disponibile in trei variante de putere maxima nominala: 34 KW, 50kW si 60 KW
Recomandata pentru volume de incalzit cuprinse intre 300 si 1200 mc
- Confort ridicat in utilizare - Necesita incarcarea cu lemne de doar 2 ori pe zi.
- Siguranta in exploatare - Schimbator de siguranta pentru protectia la supratemperatura.
- Durata mare de viata - grosime perete magazie lemn 8 mm.
- Sistemul TURBO INTERCOOLER- permite preincalzirea aerului primar introdus in magazia de lemn, prin colectarea acestuia din zona posterioara a cazanului, unde se incalzeste de la suprafata colectorului de fum.
- Intretinere redusa - Sistemul de alimentare cu aer nu necesita curatire.
- Randament si putere marita prin cresterea suprafetelor de schimb ale schimbatoarelor de caldura.
- Temperatura fumurilor este scazuta ceea ce diminueaza semnificativ condensul in cos si mareste semnificativ randamentul.
- Produce apa calda menajera cu ajutorul boilerelor indirecte Heiss din gama HABIT.
- Automatizarea standard a cazanului gestioneaza functionarea a trei pompe (circulatie, recirculare, boiler ACM).
- Presiune maxima de functionare: 4 bari


cazane Gama HGA PLUS - Cazane pe lemne cu gazeificare
Cazan pe combustibil solid ce foloseste tehnologia gazeificarii lemnului. Modele cu aer aspirat.
Disponibile in sase variante de putere maxima nominala: 38 KW, 55kW, 68 KW, 85kW,115 kW, 145kW, 170 kW
Recomandate pentru incalziri rezidentiale si industriale volumul incalzit fiind de la 500 la 4500 mc
- Confort ridicat in utilizare - Necesita incarcarea cu lemne de doar 2 ori pe zi.
- Durata mare de viata - grosime perete magazie lemn 8 mm.
- Schimbator de siguranta pentru protectia la supratemperatura.
- Microprocesor dotat cu memorie EEPROM (īn cazul īn care tensiunea cade, toate reglarile ramān setate īn starea precedenta).
- Presiune maxima de functionare: 4 bari.
- Ardere cu aer aspirat; Poate gestiona in paralel functionarea cu panouri solare.
- Sistem de modulare continua a puterii ceea ce face ca acesta sa functioneze liniar.
- Siguranta in exploatare - Panoul de automatizare permite controlul temperaturii cazanului prin termostatul de reglaj, prin care se stabileste si temperatura de plecare a agentului termic in instalatie.
- Intretinere redusa - Sistemul de alimentare cu aer nu necesita curatire intrucat prin acesta circula doar aer curat. Singura curatire care este necesara este cea aferenta eliminarii cenusei rezultate in procesul de ardere.
- Gama de puteri - Gama cazanelelor Heiss HGA/S PLUS cuprinde 6 modele cu puteri utile de la 16 kW la 170 kW. Toate aceste modele pot fi construite si in versiunea HGAS, cu preparare de apa calda sanitara.
- Automatizarea standard a cazanului gestioneaza functionarea a patru pompe (circulatie, recirculare, boiler ACM, panouri solare). In varianta avansata automatizarea poate comanda pana la 8 pompe destinate si incalzirii zonale.
- Produce apa calda menajera cu ajutorul boilerelor indirecte Heiss din gama HABIT.


cazane Cazan cu gazeificare DC - Atmos
Dotat cu ventilator de aer insuflat si serpentina de racire, pentru protectie impotriva supraincalzirii
Cazanul este construit pentru arderea lemnului si functionarea pe principiul gazeificarii, fiind dotat cu ventilator de aer insuflat si serpentina de racire, pentru protectie impotriva supraincalzirii Corpul cazanului e confectionat din tabla de otel sudata de 3-8mm si este format din rezervorul de alimentare cu combustibil care in partea sa inferioara este prevazuta cu piesa ceramica termorefractara cu fanta longitudinala pentru comunicare cu camera secundara. Camera de ardere secundara este si ea dotata cu piese ceramice refractare. In partea posterioara a corpului cazanului se afla un canal vertical de fum prevazut in partea de sus cu clapeta de aprindere. In partea superiora a canalului de fum se situeaza racordul pentru cos. Partea frontala a corpului cazanului este prevazuta cu usa de incarcare combustibil (sus) si usa de curatare a camerei de ardere secundare de cenusa (jos). De asemenea in partea frontala superioara se afla manerul de actionare al clapetei de aprindere. Corpul cazanului este termoizolat exterior cu vata minerala, amplasata sub carcasa de tabla a invelisului exterior al cazanului. In partea superioara a cazanului se afla panoul de comanda. In partea din spate a cazanului se afla canalul de admisie al aerului primar si secundar, prevazut cu clapeta de reglare, comandata de regulatorul de tiraj FR124. Aerul primar si secundar sunt preincalzite la temperatura ridicata. Pentru cazanele DC50SE clapeta cu regulatorul de tiraj FR124 este inlocuita cu clapeta cu servoactionare cu resort incorporat.


cazane CAZAN Junkers Supraclass Excellence S K38-1 SAW62
Cazan din otel cu functionare prin tehnologia de gazeificare a lemnului
Cazanul Supraclass Excellence S este disponibil in patru trepte de putere cuprinse intre 21 si 38 kW, dintre care se poate selecta oricare in functie de necesarul de caldura. In compartimentul de alimentare de mari dimensiuni pot fi introduse bucati de lemn cu o lungime de pana la o jumatate de metru. Camera de ardere situata sub acest compartiment este acoperita cu un strat de ceramica.
CAZAN Junkers Supraclass Excellence S
Functionarea pe principiul combustiei reduse
In cadrul tehnologiei de gazeificare a lemnului cu combustie redusa, flacara are o directie descendenta. Motivul pentru aceasta este ventilatorul pentru absorbtia aerului. In cazul arderii bucatilor de lemn, flacarile ar trebui de fapt sa se orienteze in directie ascendenta. Insa ventilatorul absoarbe flacarile prin intermediul presiunii negative din sectiunea superioara in compartimentul de alimentare situat in partea inferioara a aparatului. Astfel flacarile sunt directionate descendent. Asadar lemnul arde aproape complet, se obtine o valorificare sporita a combustibilului si rezulta o cantitate redusa de cenusa. Acest lucru simplifica foarte mult operatiunea de curatare.